Mrt

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Bünyesinde ülkemizde 2009 yılından itibaren faaliyet gösteren eTwinning Projelerine; "English in Street" "Sokakta İngilizce" projesine ortak olarak dahil olduk. Proje; "İtalya Aversa (ce) ISISS ´O.Conti´ ve Ordu Ünye Mehmet Necati Vidinli MTAL" kurucu ortaklığı ile başlamış ve 2018 Aralık ayından -2019 Mayıs ayına kadar sürecektir. "www.etwinning.net" sitesi üzerinden 87 okulla ortaklaşa yürütülmektedir. İtalya, Arnavutluk, Romanya ,Polonya gibi ülkelerinde olduğu projemizde, öğrencilerimize ingilizceyi  günlük hayatta kullandırmayı amaçlamaktayız. İngilizce sokağımız: havaalanı, kafe, restoran, kütüphane, alışveriş merkezi, sinema, hastahane ,postane ,banka temalı köşelerden oluşacaktır. Projeye katılacak 15 öğrencimizin ailelerinden resmi izin belgesi alınmıştır. Öğretmenlere mesleki gelişim ,öğrencilerimize de Web 2.0 araçları dediğimiz bir çok dijital beceriyi kazandıran projemize ilk olarak, poll-maker programından online Logo yarışmamızla başladık. 1050 oyun kullanıldığı yarışmamızda; Öğrencimiz "Rabia Bağrık" 371 oy ile logo yarışmasında birinci olmuştur. Proje katılan öğrencilerimizin posterleri ve projenin içeriği "English in Street of eTwinning Çamlıyayla" panosunda sergilenmektedir.

Ara

Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu lisesi öğrencilerimizle okulumuzun kültürel etkinlikleri kapsamında CNR kitap fuarına katılım sağladık. Okul İdaresinin gerçekleştirdiği Etkinlik programımızda 12. Sınıf Öğrencilerimiz ve Beraberinde Okul rehber öğretmenimiz Abdurrahman SOYDAN ve Matematik öğretmenimiz Seçil ACER  Katılımı ile CNR Mersin Kitap Fuarına Gezi düzenlenmiştir.

May

Okulumuzca 14 Mayıs 2018 tarihinde Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi tanıtım gezisi yapıldı.

Mrt

Okulumuz baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenledi.Program Çamlıyayla Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi önünden Protokol Üyeleri, misafirler ve öğrencilerin Zevzek Tepesi Güreş alanınına yürüyüşü ile başlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Protokol Üyeleri ve misafirler Ergenekon’dan çıkışı simgeleyen örs üzerinde demir dövme etkinliği düzenlendi. Öğrenciler tarafından çuval, yumurta taşıma, penaltı atışı, top sektirme, bilek güreşi , halat çekme, sandalye kapma ve yoğurt içindeki madde bulma yarışmalar yapılarak büyük bir çoşku neşe ile Nevruz Bayramı kutlanıldı.