Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi

0324 681 30 29 / Sms 0542 681 30 29
Cumayakası Mah. Okul Sokak No1 Çamlıyayla / MERSİN
Vizyon
Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda; öğrenci merkezli, ezbersiz eğitim ve öğretimle teknolojiden sonuna kadar faydalanabilen, soru sorabilen, araştıran, kendine güvenen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Misyon
Biz çalışanlar olarak ; yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz, ülkemiz, ilimiz ,insanlık ve Çamlıyayla adına değerli hizmetler verdiğimizi düşünüyoruz
Başarılar
2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuz öğrencilerinden 15 kişi farklı üniversitelerde çeşitli bölümleri kazanmıştır. Bu öğrencilerimizden 4 tanesi 4 yıllık fakülte, 9 tanesi ise 2 yıllık yüksekokul kazanmıştır. Bu bölümlerden bazıları :İşletme, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Avcılık ve Yaban Hayatı, Halkla ilişkiler, Dış Ticaret, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümlerini kazanmışlardır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okulumuz öğrencilerinden 15 kişi farklı üniversitelerde çeşitli bölümleri kazanmıştır. Bu öğrencilerimizden 3 tanesi 4 yıllık fakülte, 12 tanesi ise 2 yıllık yüksekokul kazanmıştır. Bu bölümlerden bazıları :Kamu Yönetimi, Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği, Kimya Teknolojisi, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği,İnşaat Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Pazarlama, Bahçe Tarımı, Su Ürünleri İşletme, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları vb. Çamlıyayla Belediyesi üniversiteye yerleşen öğrencilerimizi dizüstü bilgisayar ile ödüllendirmiştir. Başarılarımıza katkılarından dolayı başta Çamlıyayla Kaymakamlığı olmak üzere Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çamlıyayla Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
8:30-^16:20
Ulaşım
ilçemize her saat başı kalkan kooperatif ve gün içinde 5 sefer düzenlenyen belediye araçları ile Tarsus üzerinden ulaşım sağlanmaktadır
Yerleşim Yeri
Okul binamız Çamlıyayla ilçesinin "Köyiçi" olarak bilinen yerleşim yerinin karşısındaki nüfusun yoğun olmadığı Cumayakası Mahallesi Eski Okul Sokağında bulunmaktadır. Binamız 2 katlı olup 11 derslikten oluşmaktadır. Okulumuzda 17 kadrolu öğretmen,3 idareci ve 80 öğrenci bulunmaktadır. Binamızda ayrıca fizik-kimya laboratuarı, 15 bilgisayarlı bir bilgisayar laboratuarı ve kütüphane bulunmaktadır. Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.
iL MERKEZİNE 91 KM İLÇE MERKEZİNE 1 KM