T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ÇAMLIYAYLA - Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yeni eTwinning Projemiz İle Medyayı Sorguluyoruz

Mersin Çamlıyayla İlçesi Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri eTwinning projesi ile medyayı sorguluyor.

Mersin Çamlıyayla İlçesi Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri eTwinning projesi ile medyayı sorguluyor.

Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri , medyanın her söylediğini doğru kabul etmeyen, eleştiren, sorgulayan , araştıran ve çözümleyen genç dijital okuryazarlar yetişmesine katkı sağlayacak bir eTwinning Projesini daha hayata geçiriyorlar.

Projenin kurucusu, Okul İngilizce Öğretmeni Gülnaz Dağıstan  proje ile ilgili verdiği bilgide " Günümüzde önemli bir yeri olan bu konunun, ögrencilerimizin gerçekleri görebilmesine, konuşabilme, ifade edebilme, çevreyi anlamlandırabilmesine ve bireysel anlamları oluşturup, bilgiyi kullanarak, yeni düşünceler üretebilmelerine katkı sağlayacağını" belirtmiştir .

Okul Müdürü Mehmet AĞAR'da , öğrencilerin medya ile doğru ilişkiler kurabilmek, medyayı yaşamlarına doğru konumlandırabilmek için medyayı iyi anlayabilmeleri gerektiğini, medyanın verdiği iletileri yalnızca tüketmemelerini, bunları eleştirel bir bakış açısı ile ele alabilmeleri gerektiğini vurguladı. Öğrenciler ise eTwinning projelerinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Proje boyunca çeşitli etkinliklerle, öğrenciler hem bilinçli tüketici olma, interneti güvenli kullanma, WEB 2.0 araçlarını kullanarak derslerine entegre etme, yabancı dilde iletişim kurma fırsatı elde edeceklerdir. Projemize ortak öğretmenler şunlar: Haya Khattabeh ve Ibtesam Alsamaki(Ürdün), Christelle Hamard(Fransa), Fatma Vural(Manisa) Meral Arısoy (Ankara). Begüm İlhan( Mersin), Ferah Çelik(Isparta), Fadimeana Çelebi (Düzce).

15-04-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.04.2021 - Güncelleme: 16.04.2021 12:15 - Görüntülenme: 239
  Beğen | 2  kişi beğendi