T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ÇAMLIYAYLA - Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okulumuzdan Yeni Bir e-Twinning Projesi Daha

Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yeni bir etwinning projesi daha başladı.

The Sustainability Journey of Generation Z başlıklı projemiz, kurucusu okulumuz İngilizce Öğretmeni Gülnaz Dağıstan ve Matematik öğretmeni Gülseren KARA ile öğrencilerimizin sürdürülebilirlik yolculuğunu anlatıyor. Projemiz,Ürdün, İtalya,Kuzey Makedonya'dan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla uluslarasi bir boyuta taşınmıştır.

Modern dünya düzenini çok fazla üretim, çok fazla tüketim,fazla kaynak kullanımı ve oldukça fazla atık olarak tanımlayabiliriz. Sanki yarın yokmuş gibi, yaşanacak başka bir dünya varmış gibi ekonomik ve sosyal hayatımızı gelişigüzel inşa ederek ve tüketerek yaşıyoruz. Ama dünyamız bize her gün ona iyi bakmamız gerektiğine dair bir mesaj gönderiyor: İklim krizi, sosyal eşitsizlik, azaltılmış kapsayıcılık ve erişilebilirlik. Yine de dünya üzerindeki etkimizi anlamak ve kontrol etmek için bir yöntemimiz var. Bunun adı  Sürdürülebilirliktir.

  Bu proje sayesinde kulağa çok soyut gelen sürdürülebilirlik kavramını öğrencilerimizle birlikte tüm detaylarıyla öğrenmiş olacağız. Daha doğrusu alıştığımız günlük yaşamımızı sürdürülebilirlik perspektifinden yeniden ele alacağız. Sağlıktan eğitime, kültürden ekosistemimizin ve doğal kaynaklarımızın korunmasına kadar birçok etkinlik düzenleyerek daha yaşanabilir bir dünyanın kapılarını aralayacağız.

Öğrencilerimiz, sürdürülebilir bir dünya için , çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Çevre sorunlarını bireysel katkılarıyla tespit ederek çözüm önerileri üretiyor. Kimi zaman bireysel, kimi zamanda iş birliğiyle çalışan öğrenciler; ileri dönüşüm projeleri, farkındalık videoları, ekitaplar ve sunumlar hazırlayarak kendi duyarlılıklarını artırıyor. Üretimlerini okullarında paylaşan öğrenciler, çevrelerinin de farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Proje hakkında bilgiler veren Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Gülnaz Dağıstan ve Gülseren Kara, bu proje ile sürdürülebilir kalkınma amaçları, iklim değişikliği, çevre dostu faaliyetler, Biyoçesitliliğin korunması gibi konularda  farkındalık oluşturmayı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi, çevre sorunlarına katkıda bulunan günlük davranışları değiştirmeyi, öğrencilerin iletişim ve iş birliği becerilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar:

08-04-202208-04-202208-04-202208-04-202208-04-202208-04-202208-04-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.04.2022 - Güncelleme: 08.04.2022 11:55 - Görüntülenme: 355
  Beğen | 1  kişi beğendi