Bir eTwinning Projesi Daha !

Çamlıyayla Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, medyanın her söylediğini doğru kabul etmeyen, eleştiren, sorgulayan , araştıran ve çözümleyen genç dijital okuryazarlar yetişmesine katkı sağlayan bir eTwinning Projesi daha gerçekleşiyor.

Son yıllardaönemi artan medya okuryazarlığı bir dünya görüşü haline geldi. Medya okuryazarlığı; okuduğumuz, gördüğümüz ve duyduğumuz her şeye farklı bir bakış açısı geliştirir. Yakın bir zamanda ders olarak da konulması düşünülen önemli bir konu. Medya okuryazarlığı, insanların medyadaki bilgiyi, anlama ve yorumlama şeklidir.. Medyayı doğru yorumlama becerisine sahip bireyler toplumsal  gelişime katkıda bulunur. Projenin kurucusu, okul İngilizce öğretmeni Gülnaz Dağıstan" Günümüzde önemli bir yeri olan bu konunun, öğrencilerimizin gerçekleri görebilmesine, konuşabilme, ifade edebilme, çevreyi anlamlandırabilmesine ve bireysel anlamları oluşturup, bilgiyi kullanarak, yeni düşünceler üretebilmelerine katkı  sağlayacağını" belirtmiştir .Okul müdürü Mehmet AĞAR, öğrencilerin  medya ile doğru ilişkiler kurabilmek, medyayı yaşamlarına doğru konumlandırabilmek için medyayı iyi anlayabilmeleri gerektiğini, medyanın verdiği iletileri yalnızca tüketmemelerini, bunları eleştirel bir bakış açısı ile ele alabilmeleri gerektiğini vurguladı. Öğrenciler ise eTwinning projelerinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirttiler.Proje boyunca çeşitli etkinliklerle, öğrenciler hem bilinçli tüketici olma, interneti güvenli kullanma, WEB 2.0 araçlarını kullanarak derslerine entegre etme, yabancı dilde iletişim kurma fırsatı elde edeceklerdir.

Projemiz uluslararsı bir proje olup, iki Ürdünlü bir Fransız ortağımız bulunmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz yabancı dilde iletişim fırsatı da elde edeceklerdir.

27-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-2021

Yayın: 27.05.2021 - Güncelleme: 27.05.2021 12:45 - Görüntülenme: 277